Bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen

Pentest
September 15, 2023
share via
Lees tijd:
2
minuten

Bescherm je bedrijf tegen cyberaanvallen

De Cruciale Rol van Penetratietests in Hedendaagse Cybersecurity

Digitale veiligheid is van het grootste belang en penetratietesten (pentesting) spelen een sleutelrol in het waarborgen van systeemveiligheid. Bij DeepBlue Security & Intelligence begrijpen we het belang van deze tests en willen we benadrukken hoe pentesting helpt in de strijd tegen cyberaanvallen. Bescherm je bedrijf vandaag nog tegen cyberaanvallen.

Wat is Penetratietesten?

Penetratietesten is een vorm van ethical hacking waarbij we de beveiliging van systemen en platformen testen door ze bewust aan te vallen alsof wij een echte hacker of malware zijn. Dit proces helpt ons de zwakke punten te ontdekken en te versterken voordat kwaadwillende hackers deze kunnen misbruiken.

Verschillende Soorten Penetratietests

Er zijn meerdere soorten penetratietests, variërend van black box (geen voorkennis) tot crystalbox tests (volledige toegang tot broncodes) en alles daartussen. De keuze van de manier van testen hangt af van de specifieke wensen, behoeften en doelen van de organisatie. Let wel, sommige partijen bieden geautomatiseerde test aan, klinkt leuk, maar echte kwaliteit krijgt u alleen met een handmatige pentest, uitgevoerd door ervaren specialisten.

Belang in Verschillende Sectoren

Geen enkele sector is immuun voor cyberdreigingen. Of het nu gaat om financiële instellingen, gezondheidszorg of overheidsorganisaties, penetratietests zijn essentieel voor het beschermen van gevoelige informatie en het ideale startpunt voor uw cybersecurity.

Integratie in Cybersecurity Strategieën

Pentesting moet niet worden gezien als een verplicht onderdeel of ‘vinkje’ waaraan voldaan moet worden. Het zou een integraal onderdeel van een alomvattende cybersecuritystrategie moeten zijn, die helpt bij het proactief identificeren en oplossen van potentiële beveiligingsproblemen en zwakheden. Uiteraard hebben wij bij DeepBlue alle tools in huis om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen.

Compliance en Regulering

In het kader van wettelijke naleving, zoals AVG, is penetratietesten ook van cruciaal belangvoor sommige organisaties. Het helpt ze niet alleen hun data beter te beschermen, maar ook te voldoen aan de wet- en regelgeving en zo eventuele boetes te voorkomen.

Ervaring en kwaliteit

Ons team bestaat uit zeer ervaren en gecertificeerde ethical hackers en als bedrijf zijnde beschikken wij over het CCV-pentest certificaat.

Bescherm uw bedrijf tegen cyberaanvallen

Tips

Wanneer u overweegt een penetratietest uit te voeren bereid u dan goed voor. Bepaal op voorhand een duidelijke scope of juist wat er specifiek buiten de scope valt. Controleer ook of alles binnen de scope onder uw beheer valt. Hou er ook rekening mee dat u na afloop van de test actief aan de slag moet om de gevonden zwakheden op te lossen en wees bereid om bepaalde aanpassingen uit te voeren. Bij DeepBlue Security & Intelligence voorzien wij u als klant van deskundig advies en diensten en begeleiden wij u van begin tot eind met een heldere pentest flow zodat u uw organisatie veilig kunt houden.

Voor meer informatie over een pentest voor bedrijven of onze diensten en hoe we u kunnen helpen uw digitale omgeving te beveiligen, nodigen we u uit om contact op te nemen via:

Contact: +31 (0)70-800 2025

Of lees meer op: DeepBlue Security & Intelligence