Door op ‘Alle cookies accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de sitenavigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons privacyverklaring voor meer informatie.
Pentest cybersecurity penetratietesten
August 14, 2023
LEES TIJD:
2
MINUTen

Pentest voor bedrijven

Een Pentest of penetratietesten: Hoe bescherm je je bedrijf tegen cyberaanvallen?

Een specialiteit van DeepBlue Security & Intelligence

Bij DeepBlue Security & Intelligence, staan we bekend om onze ervaring in cyberbeveiliging en het leveren van een hoogwaardige pentest voor bedrijven. Wij hebben veel ervaring met diverse soorten testen. Penetratietesten variëren in benadering en diepgang, elk met hun eigen unieke voordelen en beperkingen, hieronder de algemene kenmerken van de meest bekende pentest voor bedrijven uitgelegd.

Een Black box test, waarbij de tester zonder voorafgaande kennis van het systeem of platform werkt, simuleert een externe aanval en is effectief in het identificeren van kwetsbaarheden in publiek toegankelijke systemen. Echter, de black box methode kan minder grondig zijn en meer tijd vergen vanwege het gebrek aan systeeminformatie.

Daarentegen biedt de White box test, waarbij de tester volledige toegang heeft tot broncodes en architectuur, een diepgaande evaluatie van interne systemen en helpt het verborgen kwetsbaarheden te identificeren. Deze methode kan echter tijdsintensief zijn en is mogelijk minder representatief voor externe aanvallen.

Daarom geven wij bij DeepBlue Security & Intelligence graag de voorkeur aan de Grey box test Deze test combineert elementen van beide, met de tester die beperkte systeeminformatie krijgt. Deze benadering biedt een evenwichtige analyse, effectief in het ontdekken van verschillende soorten kwetsbaarheden. Hierbij zullen de meeste diepgewortelde kwetsbaarheden gevonden worden.

De Crystal box test biedt de tester een volledig inzicht in het systeem, inclusief planning en implementatie. Hoewel deze test zeer grondig is, is het vaak tijdrovend en onpraktisch voor grootschalige systemen. Tot slot, de Time box of Budget box test, waarbij de test wordt beperkt door tijd of budget, helpt om prioriteiten te stellen en concentreert zich op de meest kritieke gebieden. Deze methode is efficiënt, maar kan minder grondig zijn door de opgelegde beperkingen.

De voordelen van penetratietesten

Penetratietesten bieden een aantal voordelen voor bedrijven, waaronder:

  • Toegenomen beveiliging: Penetratietesten kunnen u helpen om kwetsbaarheden te identificeren en te herstellen die door cyberaanvallers kunnen worden misbruikt.
  • Verminderd risico: Penetratietesten kunnen u helpen om het risico op datalekken, financiële verliezen en andere soorten cyberaanvallen te verminderen.
  • Verbeterde naleving: Penetratietesten kunnen u helpen om te voldoen aan branchereglementen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Hoe kies je een penetratietestprovider

Bij het kiezen van een penetratietestprovider is het belangrijk om je onderzoek te doen en een bedrijf te selecteren dat de ervaring en expertise heeft om aan je behoeften te voldoen. Zoek een bedrijf met een bewezen staat van dienst en dat een breed scala aan penetratietestdiensten biedt om aan uw specifieke vereisten te voldoen.

Pentest cybersecurity penetratietest

Een pentest voor bedrijven

Bij DeepBlue Security & Intelligence passen we de meest geschikte pentest strategie voor uw organisatie toe, afgestemd op de unieke behoeften van onze klanten. Ons doel is om een robuuste verdediging te bieden tegen cyberdreigingen, terwijl we de integriteit en functionaliteit van uw systemen waarborgen gebaseerd op kwaliteit en vertrouwen.

Voor meer informatie over een pentest voor bedrijven of onze diensten en hoe we u kunnen helpen uw digitale omgeving te beveiligen, nodigen we u uit om contact op te nemen via:

Contact: +31 (0)70-800 2025

Of lees meer op DeepBlue Security & Intelligence.

Klaar om te beginnen?

Als het om cyber security gaat, zijn wij uw beste keuze

Contact